Kuća na Viništu

Planinarska kuća “Anka Komadina” (300 m), kojom upravlja HPD “Vihor” Zagreb,  zidana je zgrada, u dvije etaže  u napuštenom zaselku Vinište iznad Klenovice. U gornjoj etaži nalazi se dnevna soba s kuhinjom i spavaonica, a u donjoj manja spavaonica. Broj ležaja u spavaonici je 15.

Uz kuću se nalazi cisterna s vodom za pranje, vanjski WC, rasvjeta u kući je iz solarnih panela, mogućnost punjenja mobileta, kuhinja je opskrbljena priborom za kuhanje, u spavaonici na ležajevima su madraci, a raspoložive su i deke. Jelo pripremaju korisnici od donesenih namirnica. Pitku vodu i piće treba donijeti.

Kuća je otvorena vikendom od sredine lipnja do sredine rujna i po dogovoru. Sklonište je izgrađeno pokraj kuće i služi za nužni smiještaj, kada je kuća zatvorena.

Kuća se nalazi na Kapelskom planinarskom putu (KPP) i kontrolna je točka (KT 9). Prikaz KPP-a na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske (uz ostale bliske planinarse putove).

Više informacija i rezervacija smještaja: domar Ivica Mesić – Picek, 098/819-088.

Pregled dežurstava u tekućoj godini.

Prilazi kući:

  • Pješice: markiranim Kapelskim planinarskim putom od Kolovratskih stijena (KT 8) 4 h ili od Klenovice (KT 10) 1 h hoda.
  • Autobusom: Zagreb – Novi Vinodolski – Kalanji, 40 min pješice.
  • Automobilom i kombijem: Ledenice – parkiralište Vinište 4,5 km ili Klenovica – Drinak – parkiralište Vinište 5 km, do kuće pješice 8 min.